Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Margueritruten passerer Gylling fra vest ind ad Lerdrupvej, ind gennem byen og mod øst ud ad Søbyvej og videre mod Hou. Margueritruten er den særlige danske turistrute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af landets smukkeste natur. Har du travlt, skal du ikke vælge Margueritruten, men ønsker du at gøre turen fra A til B til en oplevelse, kan det varmt anbefales at følge de karakteristiske marguerit-skilte.

Kort og godt om Margueritruten
Margueritruten strækker sig over hele 4.218 kilometer, og på sin snørklede vej rundt i landet kommer den ud i de fleste afkroge – dog ikke til Bornholm og øerne i Kattegat. Ruten følger et sammenhængende forløb og passerer aldrig den samme vej to gange. Ruten kan ses i hele sin længde her på Naturstyrelsens hjemmeside og på friluftskortet udinaturen.dk, og her kan du planlægge din tur og finde rundt på ruten. Margueritruten blev indviet i 1991. Ruten blev, som en hyldest til Dronning Margrethe II, navngivet efter dronningen, og symbolet for ruten er inspireret af det smykke, som dronningens mor, Ingrid, fik lavet til sit bryllup med den senere kong Frederik IX i 1935.

Skiltning af Margueritruten
Margueritruten er markeret med et firkantet skilt, der på brun baggrund viser en gul-hvid marguerit. Ruten er overalt tilgængelig for biler og motorcyklister, men mange steder følger den meget smalle landeveje, der ikke er velegnet for busser og campingvogne. Kun undtagelsesvist, nemlig på strækningen over Storebæltsbroen, følgen den motorvejen. Da ruten mange steder følger små og mindrebefærdede veje, er store dele af den også velegnet for cyklister.

Hvem står bag Margueritruten?
Det er Naturstyrelsen, der er sekretariat for Margueritruten.

Margueritruten på kort og til GPS
På Naturstyrelsens hjemmeside, udinaturen.dk kan du se og downloade Margueritrutens forløb til din GPS (klik på Ruter og motion -> Margueritruten).

Guides til Margueritruten
“Margueritruten” af Jørgen Hansen Forlaget Legind, 2015
“Turen går til Danmark ad Margueritruten” af Anne Mette Futtrup og Minna Politikens Forlag, 6. udg. 2013
“Danmark rundt ad Margueritruten” af Thomas Nykrog Politikens Forlag, 2009

Alle bøgerne kan købes online på saxo.com