Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rockfestival sælger t’shirts trods aflysning

Rockfestival sælger tshirts trods aflysning

Selvom corona-situationen har tvunget Hads Herred Rockfestival i Gylling til at aflyse, bliver der alligevel solgt festival-t’shirts. Fristen for at bestille den særlige aflysnings-t’shirt er den 26. april.

Af Thorbjørn Forsberg

Med de offentlige udmeldinger omkring aflysning af blandt andet festivaler blev Hads Herred Rockfestival 2020 (HHRF) på Sportspladsen i Gylling lagt i graven. Den slags festivaler har ofte en officiel t’shirt, som publikum kan købe, og det var der også planer om i år, inden håbet om at gennemføre blev slukket.

”Det var meningen, at vi skulle have haft en ret traditionel, officiel t’shirt, ligesom vi havde sidste år, hvor motivet var en dæmon-besat Gylling Mølle, der jagtede festivalens gæster frem mod scenen. Selvfølgelig med et andet, friskt motiv i år. Så kom aflysningen, men det lader vi os nu altså ikke slå ud af,” siger Thorbjørn Forsberg, der er ansvarlig for blandt andet merchandise for HHRF.

Han tog kontakt til kunstner Mette Löwén, som driver webshoppen Mette Löwen Art. Hun designede sidste års motiv, har tidligere lavet artwork for Metal I Forsamlingshuset og skulle også have stået for designet til 2020- versionen af festivalens artwork. Sammen blev de enige om at forsøge med en helt særlige aflysnings-t’shirt.

”Jeg ved faktisk ikke, om det er prøvet før, men vi syntes, det kunne være en sjov idé. Dels for at vise folk, at vi gør tingene lidt anderledes herude, dels for at rejse lidt penge til at dække udgifterne, som vi har haft med at forberede festivalen,” forklarer Thorbjørn.

T’shirten fås i fire forskellige modeller – almindelig, tank-tops til henholdsvis mænd og kvinder samt en t’shirt med et mere feminint snit. Den kan kun forudbestilles; misser man fristen den 26. april, kommer der ikke en ny chance. Og indtil videre er det gået over al forventning med bestillingerne.

”I det hele taget er det flot at mærke opbakningen fra vores gæster. Mange af dem har valgt også at donere billetprisen til os eller at få den ombyttet til en billet til næste års festival den 14. maj 2021. Det er vi meget taknemmelige for, for det giver lidt råderum og gør, at vi ikke kommer i et dybt hul rent økonomisk, som vi ikke kan komme op fra. Så tak for det, alle sammen,” fastslår Thorbjørn Forsberg på vegne af arrangørerne.

Det er endnu ikke gjort op, hvor mange penge arrangørerne præcis har sat til på festivalforberedelserne, hvor al forberedelsestiden er baseret på frivilligt arbejde. Efter den 20. april ved man, hvor mange billetpenge der skal tilbagebetales, og hvor mange der har doneret eller bedt om ombytning – og efter den 26. ved man, hvor mange t’shirts der er bestilt. Derudover har en frivillig musikforening fra Århus – Århus Metal Forening – givet tilsagn om et støttebeløb på 3000 kroner til at dække eventuelt underskud, hvis det bliver nødvendigt.

Den unikke t’shirt kan bestilles via webadressen http://www.tiny.cc/mifmerch. Denne adresse fører ind til et skema hos Google Analyse, som man udfylder. Betaling sker via MobilePay til Thorbjørn Forsberg – alle oplysninger står i skemaet.

Læs mere