Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fastelavnssoldater fik én på opleveren

Fastelavnssoldater-fik-én-på-opleveren

forbindelse med den årlige fastelavnstradition her på egnen tog 11 fastelavnssoldater, John og jeg på besøg hos Narayana Press, som er et selvforsynende klostersamfund.

Her blev vi mødt af en overstrømmende gæstfrihed. Tine og Erik førte os ind i et mindre rum med bøger fra gulv til loft, hvor et ovalt bord var dækket op med fastelavnsboller og chokolade. De servede varm kakao og sodavand, som var til glæde for både børn og voksne. Tine og Erik var særdeles velvillige til at svare de spørgelystne drenge om livet i klostersamfundet.

Tine fortalte om drivhusene, hvor de dyrkede alle typer af grøntsager, som blev anvendt i køkkenet og om et økologisk landbrug med malkekvæg. De kunne bl.a. fortælle om en 14 dage gammel kalv, som måtte bære en rød jakke for at holde varmen. Moderen var nemlig særdeles omsorgsfuld og slikkede kalven så meget, at den fik nøgne pletter i pelsen.

Til sidst var vi så heldige at få en rundvisning i trykkeriet. Her trykkede de alle typer af bøger. De havde endda haft værker af H.C. Andersen til genoptrykning. Originalerne blev opbevaret i en aflåst boks grundet den høje værdi. Et moderne trykkeri med fokus på at beskytte naturen bl.a. blev aluminiummet i maskinerne genanvendt til fælge.

Et interessant, og inspirerende besøg hos én af egnens perler.

– og der var ingen tvivl om at både børn og voksne havde fået sig én på opleveren.

Tak til Lise Aagaard Klaustrup, Gylling Skolekreds, for denne artikel og tusind tak til Narayana Press for oplevelsen.