Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Øjenvidneberetning fra rockfestival

Øjenvidneberetning fra rockfestival

Gylling, Store bededag oplevede jeg noget nyt og unikt. Jeg var til min første rockfestival! Hads Herred Rockfestival.

Jeg har før været til Metal i forsamlingshuset, men det her var jo gange 10 i faktor. Man kan altid være bange for, at man ikke kan få stemningen, lyden og charmen med. Så møder man op i silende regn og tænker, hvorfor skal denne fødsel være så svær? og skal dette være første og eneste gang man skal høre rock og metal, på stor plan, her langt ude på landet?

Så fyldes pladsen stille og roligt og første band går på scenen og straks mødes man af folk, der absolut ikke havde tænkt, at en “smule” regnvejr skulle stoppe denne fest! Verdensklasse af både tilskuere og bands.

Vi ser billeder fra andre festivaler, hvor man tænker, hvorfor er mennesker sådanne svin. Her skal Gyllings værdiagenter simplethen have de største horn – det er fandme et godt stykke arbejde. Både i indgangen, baren, merchandise-boder og mad-boder, blev man mødt med smil og god service. Skud ud til alle de frivillige, der fik denne dag til at virke så gennemført.

Man snakker altid lyd til sådanne arrangementer og når man stod foran scenen, så kunne man både se og høre det fungere, som det skulle! Alle småting blev lynhurtigt rettet. Fantastik arbejde. Så må jeg også endnu engang rose publikum! Til et af de lidt hårde bands Baest blev jeg introduceret til min første ‘Wall Of Death’. Det kan nok nemmest beskrives som to vikinghærer, uden økser, der løber ind i hinanden. Det var fandme sjovt, men jeg skvatter i den noget våde plæne og på mindre end to sekunder bliver jeg hjulpet op! Det samme sker for andre og det er lige præcist Metal i en nøddeskal! Vi er der alle for, at blive angrebet på alle sanser og derefter gives der gerne en krammer og en øl. Jeg så ikke en eneste slåskamp så en stor hånd til folkene bag sikkerhed og ikke mindst publikummet.

Sidste men absolut ikke mindst kæmpe tak til Morten ‘Skak’ Ottosen og Thorbjørn Forsberg for at gøre det hele muligt. I gør det på jeres måde og det skal i blive ved med. Tak fra en på alle måder glad festivalgænger.

Lars Dalsgaard Larsen