Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Biodiversitet og bæredygtighed i Gylling og omegn

Biodiversitet og bæredygtighed i Gylling og omegn

Hvad er vores mål
Vi vil være Odder Kommunes Vildeste Landsby. Målet er at øge biodiversiteten ved at skabe bedre vækstvilkår og en øget variation af planter i Gylling og omegn. Derudover har vi et overordnet ønske om at sætte fokus på flora, fauna, biodiversitet og bæredygtighed.

Hvem er vi
Vi er en lille gruppe frivillige der står bag initiativet. Vi ønsker at udbrede kendskabet til natur, biodiversitet og bæredygtighed samt at invitere Gyllings borgere og gæster med til aktiviteter og arrangementer. Derfor håber vi, at vi i fremtiden kan samarbejde med borgere, institutioner, foreninger, og erhvervsdrivende i Gylling og omegn. Det er et langsigtet initiativ, som foregår over de næste år. Vi er afhængige af frivilligt arbejde, donationer og fondsmidler. Vi håber, at i har lyst til at være med og vi tager meget gerne imod idéer og hjælp.

Hvorfor sætter vi fokus på natur og biodiversitet
Biodiversiteten i Danmark er truet. Flere og flere dyre- og plantearter forsvinder. Udryddelsen af arter sker med en hastighed, der er 10-100 gange højere end gennemsnittet for de sidste 10 millioner år og cirka 20% af alle dyr på landjorden er forsvundet siden 1900. Den biologiske mangfoldighed bliver mindre, da mange arters levesteder er forsvundet, forsvinder eller bliver mindre på grund af ændret arealanvendelse. På landet trues biodiversiteten f.eks. af sprøjtemidler til landbrugsarealer, i havet påvirkes diversiteten blandt andet af tungmetaller, mens ferskvandet trues af næringsstofbelastning. Flere arealer er blevet omlagt til by- eller græsområder hvor den biologiske diversitet er begrænset, da der er mangel på føde og nektar til dyr og insekter. De seneste år er der internationalt, nationalt og lokalt kommet stort fokus på biodiversiteten og naturen. På den internationale scene ses FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og lokalt har Odder Kommune netop d. 27. januar 2021 vedtaget en biodiversitetsplan.

Hvad vil vi gøre
Vi har flere idéer og arrangementer på tegnebrættet som er målrettet de borgere, foreninger og erhvervsdrivende, som ønsker at deltage. Vi håber derfor, at du/i har lyst til at sætte fokus på vores dejlige natur. Som nogle har set, er der allerede omlagt to græsarealer til blomsterbed. Det være foran Dagli’ Brugsen og i rundkørslen foran skolen. I de næste par år vil der løbende komme arrangementer der har fokus på flora og fauna og på at øge biodiversiteten i Gylling og omegn. Derudover vil vi videreformidle informationsmateriale og aktiviteter, som er afholdes eller er udarbejdet af tredjepart.

Med venlig hilsen
biodiversitetsgruppen

Link til gruppen på Facebook

0 Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *